В ОП розповіли, скільки танків потрібно Україні

За словами Подоляка, Україна отримає все, що потрібно для перемоги над рф

Українські військові отримаюють від союзників стільки танків та озброєння, скільки потрібно для деокупації власниx територій. Про це повідмоляє “РБК-Україна” з посиланням на радника глави Офісу президента Михайла Подоляка в інтерв’ю “24 каналу”.

“Усе, перелам остаточно стався. Ще є відголос страху ескалації, але вже всі зрозуміли, що ніякої ескалації не буде, ескалація вже є в повному обсязі, вже є велика війна й треба все дати Україні тут і зараз… Тепер буде ера насичення України всім необхідним, щоб дійти до фіналу в цій війні”, – заявив Подоляк.

При цьому він зазначив, що ядерний клуб не дасть росії застосувати ядерну зброю у бік Заходу через передачу танків Україні.

У той же час він підкреслив, що критично важливим для України є питання логістики, тож важливим завданням є організувати процес передачі озброєння та навчання “конвеєрно”.

“Якщо офіційно заявлено вже про приблизно 120 танків, але нам, враховуючи момент, потрібно 350-400 танків для формування конкретних танкових штурмових бригад, то я думаю, що ми на цю цифру і вийдемо”, – підсумував Подоляк.

Як повідомляв 5.UA, президент США Джо Байден оголосив, що Штати передадуть Україні 31 танк M1 ABRAMS.

Нагадаємо, 25 січня уряд Німеччини погодив передачу Україні 14 танків Leopard. Окрім того, ФРН дозволила реекспорт танків Україні з інших країн.

Раніше німецький концерн Rheinmetall готовий передати Україні 139 танків Leopard.

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться також відео за темою: Володимир Огризко про передачу Україні танків Leopard 2

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Опубліковано в news

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *