Почуття різні: від гніву до смутку і горя – на кінофестивалі “Санденс” показали фільм про Маріуполь (Відео)

Режисер спеціалізується на висвітленні конфліктів та воєн, зокрема документував початок війни Росії проти України 2014 року і наслідки збиття рейсу MH17

Гнів і сльози глядачів на кінофестивалі “Санденс” – під час перегляду стрічки про Маріуполь. Про ці емоції розповів український режисер фільму Мстислав Чернов. Про це повідомляє “5 канал”.

Він поділився враженнями від показу своєї стрічки “20 днів у Маріуполі” в інтерв’ю агенції Асошейтед Прес, де працює журналістом. 

Прем’єра фільму відбулася на головному американському фестивалі незалежного кіно “Санденс”. І змагається за приз у конкурсі міжнародних документальних фільмів разом з іще однією українською картиною – “Залізні метелики” Романа Любого. 

Стрічка “20 днів у Маріуполі” створена з кадрів, які вдалося вивезти режисеру з уже оточеного Маріуполя. Чернов прибув туди разом зі своєю командою 24-го лютого та залишався там 20 днів. 

Режисер спеціалізується на висвітленні конфліктів та воєн. Він документував початок війни Росії проти України 2014 року і наслідки збиття рейсу MH17. Фотографії з Маріуполя, зняті разом із його колегою Євгеном Малолєткою, стали лауреатами багатьох міжнародних нагород. Це перший фільм Мстислава Чернова як режисера документального кіно. Фестиваль триватиме до 29-го січня.

“У нас було вже два покази, і реакція глядачів дуже сильна. Люди плачуть, вони пригнічені і переживають широкий спектр почуттів ” від гніву – до смутку і горя. Це те, що я, як режисер, повинен робити, викликати емоції. Водночас я розумію, що не для кожного це легко”, – розповів режисер, журналіст Мстислав Чернов.

Читайте також: Не піддалася окупантам: як акторка Маріупольського театру знову вийшла на сцену в Черкасах

Дивіться також відео за темою: Випрати й висушити речі безкоштовно: у Хмельницькому запрацювала громадська пральня для переселенців

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Опубліковано в news

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *