Уся техніка, як у справжньому бою військових: як гра “Стугна” заробляє для ЗСУ (Відео)

Розробники задоволені, що геймери оцінили їхні зусилля у створенні гри

Відчути себе оператором протитанкового комплексту “Стугна” тепер може будь-хто охочий. Черкаські ІТ-фахівці розробили нову гру “Стугна” і пропонують нищити окупантів онлайн. Причому, граючи, користувачі ще й допомагатимуть ЗСУ.  Як саме – дізнавалася журналістка “5 каналу” Яна Лимаренко. 

Зброю українських воїнів протитанкового комплексу “Стугна” опанував майже відразу – каже черкасець Ігор Поліханенко. Кілька місяців поспіль грає у неї щодня.  

“Щодня зазвичай граю коли світло виключаю чи просто щоб убити час. Дуже хочеться закінчення війни і миру, а  це неможливо без донату армії і всілякої допомоги”, – каже геймер Ігор Поліxаненко.

Гру розробили десятеро черкаських айтівців, щоб допомагати українським військовим. Гравці заробляють для ЗСУ переглядом реклами між віртуальними боями. Охочим пропонують перерахувати кошти безпосередньо. 

“При запуску гри у нас є окрема клавіша донат захисникам, при її натиску у нас відкривається рахунок Національного банку України, є вже призначення платежу, ви вводите суму, номер картки і проводите транзакцію напряму”, – пояснює розробник гри.

Вся техніка у грі, як у справжньому бою військових. Навіть локації айтівці підібрали з тих регіонів, де тривають бої. Гру вже завантажили геймери з майже двохсот держав. Найбільше з України, США, а також – країни-агресорки.

“росія в нас в гугл-плей на андроїд – це друга країна по скачуванні, по грі, люди не розуміють, що вона української розробки, а ще й пишуть де російська мова, а чому український флаг, а ще шось. Вони заробляють гроші для наших збройних сил таким чином”, – кажуть розробники.

Пів мільйона завантажень – гарний початок, кажуть айтівці. Задоволені, що геймери оцінили їхні зусилля, а їх було чимало. Розроблення та втілення гри тривали майже пів року. А почалося все із захоплення айтівців українським протитанковим комплексом. 

“Багато відеоматеріалів цікавих як наші оператори руйнують техніку окупанта дивлячись в екран монітора і це нам нагадало комп’ютерну гру. Почали глибше дивитись що це за зброя, виявилось, що це українська розробка. Конструкторське бюро дуже давно попрацювало і з 2011 року наші військові її взяли на озброєння і ми не змогли пройти повз, щоб більше людей знало, що є така чудова гра, така чудова техніка і вона несе користь”, – каже розробник гри Микита Дяченко.

Щоб зібрати більше коштів – треба більше охочих пограти. Автори вже удосконалили гру. Геймери невдовзі зможуть її випробувати. Там буде ще більше сучасної зброї та більше можливостей нищити окупантів. 

Яна Лимаренко, Олександр Лісовий, Черкаси, “5 канал”

Читайте також: Розмальовані гільзи, каски і тубус зі “Стугни”: як у Львові проходить аукціон військових лотів та на що збирають гроші – сюжет

Дивіться також відео на тему: “Українські Воєнні Історії”: бійці ТрО ЗСУ зняли художній фільм – про залаштунки

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Опубліковано в news

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *