Битви можуть тривати десятки годин: українські військові розповіли, як воюють з “вагнерівцями” (Відео)

Найманці не славляться бойовою підготовкою, єдине що дошкуляє бійцям – їхня кількість

З цього селища добре видно Лисичанський Нафтопереробний завод. Звідти і летять важкі ворожі снаряди. Однак, окрім артилерії, окупанти активно тиснуть живим ресурсом, якого не шкодують. І коли бійці говорять про те, що росіяни закидають українські землі своїми трупами, ця фраза вже не є перебільшенням. Бо під час штурмів йде хвиля за хвилею ворожої піхоти, попри колосальні людські втрати, яких вони зазнають.

“Відпрацювала арта, пішла піхота. Наразі, без техніки. Пішим, перебіжками, повзуть. Практикувались і нічні атаки”, – розповідає військовослужбовець “Барбос”.

“Живим ресурсом вони давлять. Давлять і давлять. Намагаються видавити хлопців, які знаходяться в окопах”, – каже боєць “Псих”.

На цій ділянці фронту українські воїни протистоять “вагнерівцям”. Найманці не славляться бойовою підготовкою, єдине що дошкуляє бійцям – їхня кількість.

“вагнерівці” почали перти. Ну, ці зеки, зеки. А що зеки, це ненавчений народ. Зараз у них більше йде живий ресурс. М’ясо. Звичайне м’ясо, яке шлють. Не морально, звісно, легко. Але фізично – легко”, – запевняє “Псих”.

“Є різні тактики – дві групи одразу по п’ять. Одна група по фронту, дві обходить з флангів по десять осіб. Є напливами в тупу в лоб – 4-5 груп по 10 осіб”, – пояснює “Барбос”.

Бійці розповідають про одну з останніх ворожих атак. окупанти пішли з двох напрямків великими групами. Такі битви можуть тривати десятки годин.

“Вони просто беруть з собою купу магазинів. Ми до трупів вилазили, там в одного близько п’ятнадцяти магазинів. Гранати. Є гранатометники в групах – гранатомет і рюкзачок з трьома гранатами”, – зауважує український захисник.

Після таких ворожих спроб штурму, спеціальні групи бійців виходять на зачистки територій. Збирають трофейну зброю і беруть у полон тих, хто вижив після бою.

“Я до куща, а кущ мені такий – “нє стрєляй, я здаюсь”. Він вибіг такий здоровий, на дві голови вищий за мене, десь під два метри. Виявився їхнім командиром”, – каже “Псих”.

Полонений командир “вагнерівців” теж виявився російським в’язнем, який сидів за вбивство. До рук українських воїнів, він потрапив не один.

“Пов’язки і вони їх відрізняють – красна і біла на руці. Точно не пам’ятаю, що яка означає, забув. Здається, червона – це гепатит, а біла – ВІЧ”, – пригадує “Барбос”.

З координацією дій під час атак у найманців теж не завжди гладко. Хлопці пригадують ситуації, коли групи “вагнерівців” йшли до українських укріплень не стріляючи, були впевнені, що йдуть до своїх.

“Мужикі нє стрєляйтє, ми от халіфа, сваі” – хлопці, які були в крайньому окопі, почали російською мовою з ними перебалакуватись – “откуда ви, кто ви”. Ну, підійшли ближче, я дав команду, їх знищили”, – розповів “Псих”.

Нині, інтенсивні бої точаться по всій лінії фронту. І тактику із закидуванням української оборони великим живим ресурсом росіяни застосовують на багатьох напрямках.

Євгенія Китаїва, Ганка Кудрявцева, з Донецької області, “5 канал”

Нагадаємо, в ISW повідомили, що ЗСУ відновили контрнаступ у районі Кремінної і тримають оборону Вугледара.

Дивіться також відео на тему: “БАДА-БУМ – і наш танк поїхав далі”: як обіср@лася гордість руснявого оборонпрому – Макарук

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Опубліковано в news

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *