Мустафа Найєм очолив Агентство відновлення та розвитку інфраструктури – Кубраков

У міністерстві створено підрозділ розвитку прикордонної інфраструктури

Головою новоствореної Агенції відновлення та розвитку інфраструктури призначений Мустафа Найєм. Про це повідомив віцепрем’єр-міністр з відновлення України – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков.

Повідомляється, що за рішенням уряду Найєм переходить в Агенції з посади заступника міністра і очолить один з найважливіших напрямків роботи.

“У міністерстві було створено підрозділ розвитку прикордонної інфраструктури, який повністю готовий до передачі та розбудови пунктів пропуску. За останній рік вдалось відкрити перший за 25 років новий автомобільний пункту пропуску “Красноїльськ” на кордоні з Румунією і майже готовий до відкриття пункт пропуску “Дяківці”; збільшено пропускну здатність пункту пропуску “Краківець” на кордоні з Польщею та вперше за 17 років відновлено роботу на залізничному маршруті Рахів – Валя Вишеулуй до Румунії. Запущена і на даний момент успішно проходить тестування на пункті пропуску Ягодин система електронного перетину кордону “єЧерга”, – написав міністр.

Він додав, що Агенція відновлення продовжить роботу в рамках стратегічного плану повоєнної відбудови за планом, який включатиме десятки тисяч обʼєктів для відновлення в усіх галузях.

Кубраков також назвав ключові задачі, поставлені перед керівником Агентства:

  • запустити фактичну роботу з першими об’єктами відновлення;
  • відпрацювати механізм взаємодії з донорами – урядами країн; міжнародними фінансовими інституціями, неурядовими організаціями;
  • скоординувати запити від регіонів щодо пріоритетних проєктів відновлення.

“Ми розуміємо, що одне з головних питань, яке ставить суспільство, – прозорість та підзвітність процесів відновлення. Можу сказати, що впродовж найближчих двох місяців в системі Агентства має запрацювати Антикорупційний офіс у центрі та регіонах”, – анонсував посадовець.

“Разом з тим ми відкриті до співпраці з представниками громадськості в питаннях протидії корупції та впровадження сучасників стандартів і процедур в процесі управління проєктами”, – додав він.

Нагадаємо, 1 грудня 2022 року Верховна Рада призначила Олександра Кубракова на посаду віцепрем’єра – міністра інфраструктури та регіонального розвитку. Це призначення підтримали 263 депутати, із яких 200 – це голоси від “Слуги народу”.

Як повідомляв 5.UA, Зеленський включив до Ставки головнокомандувача главу Мінінфраструктури Кубракова.

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться також відео за темою: Кривонос про те, що ОПУ не призначає на посади опонентів.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Опубліковано в news

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *