В ОК “Південь” пояснили, скільки часу потребує росія на підготовку чергової ракетної атаки

Чотири ракетоносії, залучені до обстрілу 26 січня, стоять на бойовому чергуванні

Скільки часу потрібно російським загарбникам для підготовки чергової атаки – це питання прокоментували в ОК “Південь”. Про це пише “24 Канал”.

Начальниця пресцентру Сил охорони та оборони Півдня Наталя Гуменюк зазначила, що російське корабельне угруповання є одним з провідних складових у масованих ракетних атаках. Речниця наголосила, що підготовка корабельного угруповання росії є непрямим доказом початку ракетної атаки.

За словами спікерки, чотири ракетоносії, залучені до обстрілу 26 січня, наразі стоять на бойовому чергуванні, але не переспоряджалися.

“Загальний залп ракет ми оцінюємо у близько плюс 20 одиниць – це те, що залишилося в них на бортах напоготові”, – уточнила Гуменюк.

Речниця додала, що після ракетної атаки ворог використовує безпілотники, щоб розвідати інформацію про влучання й визначити майбутні цілі.

Представниця ОК “Південь” заявила, що 26 січня почався відлік 10-14 діб, саме стільки треба окупантам для відновлення.

Гуменюк зазначила, що тактично ворог не змінив своїх дій, що лише на користь українським військовим.

“Ми бачимо набагато більше процесів, але всі вони вкладаються поки що в військову класику тактики ведення таких операцій і боїв. Це нам певним чином допомагає, тому що креатив залишається на нашому боці. І саме ми здатні їх здивувати тим, чого вони не очікують”, – сказала вона.

Нагадаємо, ранком 26 січня росія здійснила чергову масовану ракетну атаку по УкраїніППО працювало в Київській, Вінницькій, Одеській, Миколаївській, Дніпропетровській, Запорізькій та Житомирській областях. Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив, що рф запустила по Україні 55 ракет, зокрема і “Кинджал”.

У Києві прогриміло кілька вибухів. У Голосіївському районі внаслідок падіння частини ракети є жертви. У Дніпровському районі піднімається дим після вибуху – за непідтвердженою інформацією, це могла бути балістична ракета. Загалом у небі Києва було приблизно 20 ворожих ракет – усі знищені силами ППО.

Влучання ворожих ракет були зафіксовані в декількох областях України, зокрема на Вінниччині. На Одещині в результаті атаки були пошкоджені два об’єкти енергетичної інфраструктури. У Повітряних силах відзвітували, що загалом очікувалося понад 30 ворожих ракет.

Через російську масовану атаку в Києві та кількох областях запровадили екстрені відключення світла. Через влучання в об’єкти енергетичної інфраструктури на Київщині й Одещині також діють екстрені відключення світла.

А в “Укрзалізниці” відзвітували про наявні проблеми із рухом потягів. Поліція оперативно почала огляд уламків збитих російських ракет.

Крім того, у ніч проти 26 січня росіяни атакували територію України іранськими дронами-камікадзе Shahed-136/131 – усі 24 безпілотники були успішно збиті. Попри це, пошкоджень зазнало підприємство на Дніпропетровщині.

Читайте також: Тисячі уламків у кожній: рф почала обстрілювати Київ новим типом ракет – Defence Express

Дивіться відео за темою: ТРИ КОМПЛЕКСИ “ПОСЕЙДОН” ДЛЯ ЗСУ. Порошенко відреагував на обстріл Дніпра

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Опубліковано в news

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *