Пакунки із вибухівкою в українських дипломатичних представництвах: в Іспанії затримали 74-річного підозрюваного, який є прихильником рф

До висування офіційних звинувачень чоловіка триматимуть під вартою

Зловмисник, що тероризував українське посольство у Іспанії – хотів щоб іспанська влада перестала підтримувати Україну. Такі перші заяви у справі після затримання підозрюваного.

Це мешканець Іспанїі, 74–річний Помпейо Гонсалес Паскуаль, який є давнім шанувальником російських пропагандистів. Як повідомили у поліції – затриманий читав і дивився програми Раша Тудей і Спутнік, був зареєстрований у забороненій в Україні соцмережі “Вконтактє”, цікавився сайтами про хімію і зброю. А також використовував сервіс зашифрованої електронної пошти.

Останній факт, на думку суддів, може свідчити про те, що зловмисник планував втекти до Росії. Спільників у нього не було – такі попередні дані слідства. До висування офіційних звинувачень чоловіка триматимуть під вартою. Йому можуть пред’явити звинуваченя у тероризмі.

Нагадаємо, наприкінці минулого року до посольства Іспанії прибув пакунок із вибухівкою. Аналогічні бандеролі надійшли і до інших дипломатичних відомств.

Також, українські посольства по всьому світу продовжують отримувати погрози. Їм відправляють пакунки з моторошними знахідками, зокрема очима тварин.

Як повідомляв 5.ua, два українські посольства отримали погрози в день, коли стався інцидент в Іспанії.

Також, за вибух в українському посольстві в Іспанії відповідальна росія – таке повідомлення зробив міністр оборони України Олексій Резніков.

Дивіться відео: Іспанія розслідує вибух в українському посольстві у Мадриді як теракт

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Опубліковано в news

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *