82 млрд у “денацифікацію”: що могли б мати росіяни в селах, якби путін не витрачав їхні гроші на війну (Відео)

Значного удару по російській економіці завдали і західні санкції, кажуть експерти

Економічну кризу, яка її погубить, прогнозують країні-агресорці. Це може статися через шалені вИтрати у війні, санкції та обмеження, – кажуть експерти. Так, одна випущена ракета може коштувати росії 6 мільйонів доларів. Тим часом, український художник показав, як могли б жити росіяни за межами москви, якби тамтешня влада витрачала гроші не на війну, а на благоустрій своїх міст. Більше – у сюжеті журналіста “5 каналу” Віталія Залевського.

Так окупанти, що прийшли на наші землі, дивуються, як живуть українці у селах. А так мешкають росіяни за межами Москви – гори сміття, жахливі дороги та напівзруйновані будинки.

Цифровий художник показав, як могло б змінитися життя росіян, якби кремль витрачав гроші не на вбивства та руйнування в Україні, а дбав про своїх громадян.

“Вони не хочуть бачити проблеми, у них пропаганда просто в голові і вони знаходять причини, щоб не бачити цієї очевидної думки, яке доносить відео”, – каже цифровий художник Андрій Гупса.

Щонайменше вісімдесят два мільярди доларів. Стільки за 8 місяців великої війни країна-агресорка витратила на неї. Ця цифра не включає стабільних видатків на оборону або інших втрат економіки, повідомляють у Forbes. Лише одна ракета, випущена по Україні, обходиться окупантам від пів мільйона до шести мільйонів доларів, говорить військовий аналітик Олексій Гетьман. 

“Певна кількість ракет має бути постійно в резерві. Але вони вже в цей резерв залізли і вони вже майже його вичерпали. Казати про те, що російська економіка здатна поновити свої запаси ракет, казати не треба, бо вони цього не в змозі зробити. Принаймні, швидко”, – пояснює військовий аналітик Олексій Гетьман.

Ресурси кремля вичерпуються, говорить економіст Іван Ус. Та більш руйнівні наслідки для росіян іще попереду.

“Часткова мобілізація призвела до того, що люди виїхали з росії. Як наслідок, в 3 кварталі 2022 року, витік капіталу з росії збільшився у 25 разів, це у порівнянні з 3 кварталом 2021 року. Тобто їдуть люди, їдуть з грошима, відповідно ці гроші уходять з російської економіки”, – розповідає економіст Національного інституту стратегічних досліджень Іван Ус.

Значного удару по російській економіці завдали і західні санкції. Експерт не виключає, що московія може повторити історію розпаду радянського союзу через економічну кризу. 

“Від нафти і газу вони не багато отримують, додаткова база зменшена. Тобто вони не можуть стільки грошей отримувати, як раніше. Скоріше за все, економіка погубить росію”, – зазначає економіст Національного інституту стратегічних досліджень Іван Ус.

росія не шкодує своїх людей і грошей на війну. І при цьому завдає величезних збитків українській економіці. Чимало наших міст і сіл зруйновані.  Збитки інфраструктурі України вже сягнули астрономічної суми – підрахували в Київській школі економіки. Це сто тридцять вісім мільярдів доларів.

Віталій Залевський, “5 канал”

Як повідомляв 5.UA, секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що до річниці вторгнення окупанти можуть спробувати захопити усю територію Донеччини та Луганщини.

Нагадаємо, замість погонів на плечах – цинкова кришка над головою. За минулу добу сили оборони знищили ще 800 окупантів.

Дивіться відео за темою: Новий наступ ворогу буде, але повтор 24 лютого – ні – “Незламна країна”

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Опубліковано в news

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *