Наєв розповів, чим рота дронів допоможе захисникам на полі бою (Відео)

За словами Наєва, ударний безпілотний апарат може виконувати завдання і не наражати на небезпеку екіпаж

Масове використання дронів допоможе вберегти життя наших воїнів. Командувач Об’єднаних Сил ЗСУ генерал–лейтенант Сергій Наєв розповів, чим рота дронів допоможе захисникам на полі бою.

“Ударний безпілотний апарат може виконувати завдання і не наражати на небезпеку екіпаж. Масове застосування безпілотників дасть змогу більш швидкого просування під час ведення наступальних дій. А також істотно знизить бойовий потенціал противника. А також ми збережемо життя наших воїнів. Та знищимо окупантів на тих відстанях, які дозволять нам це зробити”, – сказав Наєв.

Нагадаємо, напередодні в Генштабі повідомили про формування перших у світі ударних рот безпілотників. Для цього створили координаційний штаб із ключовими міністерствами і службами. Вони втілюватимуть низку реформ та збільшуватимуть виробництво безпілотників.

Окрім цього, в генштабі відібрали найпрофесійніших військовослужбовців, які очолять ударні роти. Кожна з них отримає дрони, боєприпаси, Starlink та інше необхідне обладнання. Також у Міністерстві оборони повідомили, що вже уклали 16 контрактів з українськими виробниками безпілотників.

Дивіться також відео за темою: антидронова рушниця проти російських БПЛА – як ЗСУ мінусують ворожі дрони.

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Опубліковано в news

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *