Палають заводи, атака дронів та землетрус – що нині відбувається в Ірані (Відео)

Близькосхідні медіа пишуть про початок ізраїльської контртерористичної операції на території Ірану

В Ірані гаряча ніч та не менш напружений ранок. Палають заводи, що виробляють Шахеди і балістичні ракети. Дронами буцімто атаковано урядові будівлі та склАди з боєприпасами. У містах лунає тривога, а солдати цілять у повітряні об’єкти зі стрілецької зброї. Один із вибухів спричинив землетрус шкалою майже шість балів. Тегеран зберігає мовчання про масовану повітряну атаку. Близькосхідні медіа пишуть про початок ізраїльської контртерористичної операції на території Ірану. Журналіст “5 каналу” Антон Кучеренко знає більше.

За даними іранських ЗМІ, безпілотники атакували завод із виробництва боєприпасів у провінції Ісфахан. Вибухи також сталися на авіабазі в місті ДизфУль. Палало на півночі та заході Ірану. Активізувалися й тамтешні революціонери. Напади сталися на штаб-квартири Корпусу вартових революції та поліцейські відділки у провінції Керманшах.

Про неспокійну ніч говорять і жителі іранської столиці. Місцеві повідомляють про атаку на урядові будівлі у Тегерані. Наліт безпілотників на завод із виробництва боєприпасів у Ісфахані зранку підтвердило міноборони Ірану. За офіційною заявою, три ворожих дрони атакували об’єкт. Один, буцімто, збили сили ППО, а два інших влучили в оборонні пастки та вибухнули. 

Влада твердить про незначну атаку, але на вулицях Тегерану лунають автоматні черги і постріли із зенітних установок. За їхніми словами, операція стала тим, що Беньямін Нетаньягу назвав напередодні відповіддю на терористичні загрози.

“Цей уряд діятиме проти тероризму жваво, рішуче та з силою. Ми зробимо це спокійно і рішуче. Хоча ми не прагнемо до ескалації, ми готові до будь-якого сценарію”, – заявив прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньяxу.

Саудівський телеканал Аль-Арабія із посиланням на ізраїльські медіа заявив, що саме Тель-Авів почав військову спецоперацію проти Тегерану. 

На тлі атаки дронів – іранська влада заявила про землетрус, що стався на півночі країни, в місті Хой. Повідомляється про щонайменше трьох жертв і шість сотень постраждалих іранців. Магнітуда, за попередніми оцінками, становить 5.9 балів. Низка ЗМІ заявляє, що сталися не підземні поштовхи – а вибухи на підземних ракетних сховищах. 

Іранці повідомляють про перебої з доступом до електроенергії та інтернетом. Тегеран розгортає купол інформаційної блокади. Світ, натомість, чекає на перші офіційні заяви і пояснення – що ж саме відбулося цієї ночі в Ірані. 

Антон Кучеренко, “5 канал”

Читайте також: Ізраїль дронами масовано атакував Іран: пролунали вибухи на військових об’єктах та авіабазах

Дивіться відео за темою: росія змінила тактику обстрілів України – ГУР

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Опубліковано в news

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *