Alive Tour  у Вінниці: «Прославляймо Бога за перемогу, яку Він нам дасть»

Як повідомлялось, містами України вирушив Alive Tour — молитовно-музичний проект, що являє собою новий формат фестивалю християнської музики Alive Music Festival. 18 серпня учасники проекту виступили у вінницькому римо-католицькому храмі Святого Духа. 

«Християнський музичний фестиваль  ми започаткували минулого року, — сказав його співорганізатор о. Олександр Оріховський ОР. — В нинішньому, через повномасштабну війну з росією, ми дещо змінили його програму. Тепер це не стільки музичний фестиваль, скільки молитва прослави Бога. Перед усім за Його присутність в усіх тих подіях, які ми переживаємо, якими б болісними вони для нас не були». 

 

 

Прославити Бога молитвою і піснями прийшли не тільки вінничани. Більше двадцяти хлопців і дівчат приїхали з о. Віталієм Куніцкім  і о. Едуардом Василенко з Мурафи, з о. Симоном Байдацьким OFM приїхала група молоді з Шаргорода. 

Розпочинаючи виступ, о. Войцех Гомулка ОР коротко розповів історію проекту, і, закликавши всіх до молитви, «щоб усе, що ми тут робитимемо було молитвою», висловив надію, що «коли ми відкриємо наші серця для Бога, Бог через нашу молитву багато зробить для України». Перша пісня, яку заспівали присутні в храмі  — співати міг кожний, адже слова пісень виводились на екран — була молитвою до Матері Божої: Тої, котра повністю відкрила своє серце для Господа. 

 

 

«Нам є за що славити Бога, — сказав, звертаючись до зібраних о. Олександр. — Вже за те, що ми пів року протистоїмо потужному агресору. Чи це  не нагадує біблійні історії про те, як маленький Ізраїль протистояв могутнім імперіям? Божа сила проявляється в слабких». 

Проявом Божої волі священник назвав те, що сотні тисяч людей, виконуючи слова Господа Ісуса «Ніхто не спроможен любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає», залишивши все, добровільно пішли захищати Батьківщину. Таким же проявом дії Бога він назвав і те, що багато тисяч людей різного віку, і старих і дітей, залишаючись в тилу, шукають можливість якнайбільше допомогти нашим захисникам. І навів приклад одинадцятирічної дівчинки Валерії, яка граючи в шашки на вулиці, збирала пожертвування для підтримки ЗСУ і за кілька тижнів назбирала 70 тис. грн.  Отець Олександр процитував слова командуючого Української Повстанської Армії Романа Шухевича: «Ми стоїмо не з ненависті до тих, хто перед нами, а з любові до тих, хто за нами». Далі, навівши біблійний приклад боя Давида з Голіафом, сказав: «Важливо усвідомити, що Бог є нашою силою. Ми віримо, що Бог діє в нашому народі, в наших воїнах, і за це хочемо Його славити». 

Згадуючи загиблих на війні, о. Олександр сказав, що їхня жертва не була марною і ми віримо, що як воскрес Ісус Христос, так і вони воскреснуть або вже воскресли в Ньому.

«Ми всі, — продовжив священник, — хоч і перебуваємо в тилу, повинні бути воїнами, оскільки це духовна боротьба. Ми воюємо не тільки проти росіян, але й проти того, хто довів їх до такого стану. […] Всемогутній Бог переміг диявола і з Ним переможемо і ми. Тому вже зараз прославляймо Його за перемогу, яку Він нам дасть». 

 

 

Настоятель парафії Святого Духа о. Віталій Кащук сказав, що рани, завдані цією війною, будуть давати себе знати не одне десятиліття, і ми повинні входити в цю нову дійсність, в якій також присутній Бог. Отець-настоятель нагадав заклик Ісуса Христа молитися за кривдників, щоб не впустити в серце ненависть, яка вбиває не кривдника, а самого скривдженого. 

У спільній молитві зібрані в храмі довірили Божій опіці усіх наших воїнів; а також тих, хто приймає рішення, від яких залежить життя багатьох людей; полонених; тих, хто найбільше страждає від війни і тих, хто втратили своїх рідних і близьких; волонтерів і тих, хто тим чи іншим чином служать країні і людям; усіх, хто в цей нелегкий час проголошують людям Добру Новину. 

Спільна молитва закінчувалась проханням, щоб Бог зробив усіх її учасників знаряддям Його миру.

 

Опубліковано в news Позначки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *